FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20100930

owh shit...!!!

uiishh..ramadan ari tu aku buat rekod..
cayalah ziyra montella telah berjaya menurunkan berat sebanyak 6 kati..
eeh..ehh salah 6 kilo *(have i ever wonder about thah..hihihihi)
sebabkan kan aku nih dari kecik membesar tak benti-benti..
tu yang aku happy sesangat tuh..ngee~~

tapi kan you all.. ku sangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari (sila baca dengan nada kecewa dan kesal yang amat)
selepas puas nyambot aidilfitri dengan memakan segala macam jenis rendang ayam,rendang daging,lemang,ketupat, serta memenuhi undangan open house yang berjela-jela tuh..
dengan semangatnya aku memakan segala macam jenis hidangan sampai tak hengat duhnia dah..
adoyai..
tup..tup..timbang berkilo-kilo dia naik..
aduuusshhh.....!!!! rasa macam penimbang tuh yang tipu aku...ngehngeh
*tu lah ko syok sangat raya macam dah lupa SPM yang tinggal 52 hari jek..

tapi seriously semangat nak SPM memang tak kujung tiba lagi..
first week naik sekolah ari tu..
~mood raya masih ada lagi lah weyh..so skip dulu study
second week
~mood raya dah ilang sikit beb,tapi mood cuti lak masih menerpa..
~tak puas doe cuti ari tu..minggu nih jek dah 2 ari aku monteng sekolah..!! (sory mr.chow)
third week yang bakal tiba
~harap-harap mood nak belajo tuh datang lah cepat yerrkkk...


*._.*._*._.*._.*._*._.*._.*._*._.*._.*._*._.*._.*._*._.*._.*._*._.*._.*._*._.*._.*._*._.*

sudah..sudah..jangan lari tajuk...!!
so nak dijadikan cerita start dari semalam aku pun nyendeng la kat adik aku lelaki aku yang kenit lagi gedebey tuhh..
aku pun ajak la dia pergi jogging kat round abord kat bukit indah tu...
and hari semalam aku tak lari pun..
just jalan-jalan jek..
keesokkan hari nye bersamman genga hari ni.aku pergi lagi tempat tuh..
so.dengan kegigihan yang tinggi lagi semangat waja..
aku pun berlari-lari anak..
*mak uuihh sempot doe
terus aku slow kan larian tuh...
tiba-tiba.dari kejauhan adik aku,hadif. menjerit kasi bergema ala-ala filem hindustan menjerit I LOVE U dari atas gunung tu..
ada ke patut dia tanya aku dengan jeritan yang penuh kemanjaan tuh..
"aaakkkkAAAKKKK PENAT KE LARI...?? JALAN JEK LAH KALAU PENAT"
pehh..semua orang pandang..rasa macam saham aku jatuh tiba-tiba..
dengan tenang dalam nafas turun naik aku pun jawab lah..
"COOL LA DIF,STEADY JEK.."
~alahai dik.ko nih wat malu akak larh
*dalam hati (kuang asam punye budak,hang jerit tak hengat dunia,aku baru nak benti)
steady rock kapak tahap maut aku teruskan larian tuh..
rasa cam gi maraton lak..
last-last aku mengagau kejar adik aku tuh dengan niat nak kasi debik..
tp,alang-alang aku tengok jam kat tangan dah pukul 6.40 p.m..
aku pun ajak lah dia balik..
dalam pada tu aku sempat cover lagi dengan berlari-lari anak ke kereta..

berkenaan dengan tajuk yang tertera di atas pula adalah berkisarkan tentang perjalanan pulang ke rumah..
dah la jem..
aku memang benci drive time jem..
nyampah abis la senang cerita..
ok..cool zira..
dah nak sampai...

sampai jek umah adik aku terus melulu masuk dalam umah meninggal kan aku keseorangan..
macam aku tak tau dia nak ngelak dari tolong aku keluarkan basikal dia..
kerja haku senang jek..
jerit jek nama dia..
kalo tak datang aku piat-piat telinga dia..
*dari dulu nak piat,tak dapat-dapat..nge~~
sebelum dia tolong aku kasi bebel la dulu..
korang nak tau tak dalam pada aku membebel dengan budak kecik nih.
boleh pula aku jalan menonong jek atas rumput depan umah tuh..
aku just park kat luar rumah larh..
lepas dari rumput tu ada lantai bersimen..
tiba-tiba aku rasa kaki aku macam berkerak nak angkat..
*bongek gua terpijak tahik hanjing la ngek.
HAMEK KAU...!!! gua da la tengah HOT beb..
time tuh aku ghase macam nak tembak jek semua anjing jiran aku tuh..
aku tak tau kenapa..
tapi, anjing dia memang berkenan sesangat dengan halaman rumah aku..
yang paling aku geram tahap tumbuk dinding tangan bleh pecah nih..
taik tu "FRESH" lagi beb..
kalo taik kucing tak pe..
nih taik ANJING doe..
sebeban beb.ntah hape tuan dia kasi makan ntah..ahaks..


aduusshh.serabut aku memikirkan macam mana aku nak samak selipar and lantai depan umah tuh..
time-time nak mahgrib lak tuh..
last-last aku jirus kasi dia ngalir...
pastu tunggu ayah aku balik bersih kan..
kang kalo aku buat sememeh jadinya..
sebab aku tengah moody..

dan pada malam nye aku membuat keputusan untuk memikirkan hal-hal yang terjadi di kesiangan tadi..
ada hikmah sebenarnya..
just think posotive..
*aku kena belajar bersabar..ahahakk.
sumpah aku tak kan pandang ke depan lagi..
tapi pandang bawah lak..

1 comment:

  1. anda di tagged.
    bila ada kelapangan, silalah jawab soalan pecah kepala tu yea :)

    ReplyDelete