FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20101215

3D cinema

ape pendapat korang pasal wayang 3D or 3 dimensi nih..
korang penah tengok tak?
mesti la pernah kan..sekarang ni kat mana-mana pun ade..
dulu ye la kat ibukota jek ada..
aku boleh layanlah dengan 3D cinema nih..



tapi,kalau korang tak pernah gi..
aku sarankan korang tak yah gi and baik jgn tengok..
kang korang dok addicted cam aku nih..
dah tak mau layan pilem-pilem yang bukan 3D..
hak..hak..hak..
tapi,tu pun awal-awal jek..sebab sekarang aku lebih prefer kpd wayang 2d yang biasa.
nak tau kenapa..

1-cermin mata untuk tengok 3d tu memang sangat-sangat yang amat memeningkan kepala sebab mata tuh nak kena focuskan betul-betul kat screne yang macam nak terkeluaq tu.

2-kalau korang tergolong dalam golongan orang yan rabun cam aku ni,tak payah la susah-susah pergi yek..kalau nak gak korang kene pakai contack lens baru masuk..kalau xpun korang dok la dalam wayang tu barisan depan sekali..kalau xnak gak korang pakai jela spect tu dua lapis..bukan orang tau punkan..kan..kan..tapi buruk la prangai dan rupe korang time tu..

3-korang yang suke gile ngan wayang mesti tau kan sesuatu cerita sangat hebat lagi dahsyat dan havoc gile best kalau tengok time awal-awal cerita tu kuarkan..so,kalau tengok 3d ni lak,aku memang suke tengok time awal pilem tu ditayangkan..but so far,kalo aku pergi awal ke or time pilem tu dah masuk 2 minggu kat panggung ke filem 3d ni senantiasa saje full..so nak tak nak kena la booking online..tu yang paling aku benci gaban.sebab procedure dia sangat leceh lagi membebankan perasaan dan menyesak jiwa raga..

4-korang hengat murah nak masuk wayang 3d..mahal woow..lagi-lagi kalau filem box office..

5-xde subtitle..hanya certain filem jek ade..so macam cerita harry potter yang gune bahasa inggeris slange british tuh korang paham-paham dan mahirkan dulu slange british korang baru pi tonton kalau tak membazir jek tengok tapi hapak xpaham

aku ghase cukup la 5..kalau yang lain-lain tuh tak mau cakap..sebab terlalu sensert..ngeh..ngeh..
antara filem 3d yang aku ingatlah, yang pernah aku tonton ialah

ni paling bongek dan bosan


 ni best


anyway 3d cinema agak interesting..
so korang gi lah yek..
tapi jangan bawak budak kecik macam adik aku yang darjah 4 tuh (hadif)
bayo memahal,at the end dia tak pakai pun spect 3D tu
dengan alasan yang agak munasabah gak la..
sebab aku ajak dia tengok filem narnia tu..
kan mahkluk dalam filem tu pelik-pelik rupe dorang..
so adik aku yang sorang ni pun ketakutan lagi penuh kengerian nak pakai spect tu..
dia kata mahkluk dalam filem tu semua macam nak telan dia..
hak..hak..hak..
walaupun geram.ade gak rasional alasan dia tu yang bleh wat aku tergelak..
k lah..sambung nanti ye..aku dah rindu ngan katil dan batal..
 gudnite..
.pitcha ni je yang xsensert
tapi budak kecik yang snap tu macam kena parkinson..(:

No comments:

Post a Comment