FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110110

BEGINILAH kekosongan HARI-HARIKU DiiSi

ASSALAMMUALAIKUM semua..

tenenet..tenenet..tenenet... 6.00 AM
tittt....tiittt...tiit....
aku tekan alarm hp aku..

jiha: kak ari ni kita nak gi cepat taw..hadif ayah anta..akak anta kte sorg jek..
kakak: yola..yola..

selepas si kakak hampir siap (*tinggal pakai tudung je blum..)
si kakak pun bangunkan adik bongsunye si BUNTAL (HADIF) lalu teman dia bersiap..

sebab si bongsu ni penakut na'uzubillah...siang2 buta,mentari terpacak pon penakot..
ghase nak piat2 lak telinge kombang dia nih...
nge...
ok dah pukul 7.40...maka si kakak pon menghantarlah adiknye yg comey lote tu ke sekolah bekas sekolahnye dolu-dolu...hihihikhik
meh nak bagi hint sikit muke dia yg comey-comey tuh..
(*nok,mung jgn jelez akok x buatkan entry khas buat mung mcm akok buwat untuk si buntal hadif)

comey x???
comey kan dia...kan..kan..

brani ckap la x comey..
_xnak tawan_..teetttt....!!!!

name: NAJIHAH
nak bace blog dia..korng klik la kat name dia tu ye..
belajo rajin2 ye budak form4..
jgn jd macam kakakmu nih...
nak kawin jek tau...heheh
*aceeehh..ceehh...mampuih mak klau mak aku bace nih..

ni pulok bibik merangkap supir mereka..hikhik



ok lepas hantar dia..gi carikan breakfast untuk diri sendiri and breakfast buat emak tersayang lagi dicintai..
uuuiiissshhh..aku x penah panggil beliau emak..
selama ni aku panggil beliau mak jek..xpon cikgu
*time kat sekolah dolu-dolu laaarrhhh...

ok lepas tu singgah lak ke TASKA QASEH (tempat HADIF transit sebelum ke sek agama)
gi taska tu sebab nak hantar baju dia..
so..agak-agak sampai umah dalam kol 9 la pling lambat...

then aku buat la pape yg patut..
*kerja2 pempuan buat kat umah la..
kalo x..MEM besar mengamuk..!!!!
yg x patut bile aku tertidur semula..
x tipu..walaupun x kerja macam membe2 yg lain..tp serius, aku penat gile...

ok..jam dah pukul 11...
mak : ZZZZIIIIRRAAA.....!!!! SIAP MAK NAK GI KEJE DAH NI...!!!
si anak :  ye mak...siap ni...(^^,)

so.siap punya siap.
pukul 11.30 la paling lewat aku bertolak..''perempuan kan''..
sekolah mak aku tu xla jauh sngt..tapi jauh gak la..
paling fedup bile kena tempuh dengan 5 TRAFFIC LIGHT...!!!
elok-elok mase perjalanan 15min kdg2 smpai 30 min..
''sumpah aku benci traffic light sejak aku pandai drive kete''
even aku suke MERAH sngt2 tapi aku benci merah traffic light..nge~~
lagi-lagi aku drive kete manual..memang ghase cam nk hentaq-hentaq jek lampu merah tu..kalo ijo xpe..hehe

ok..dalam pukul 12.30 aku sudah di rumah..
ke depan ke blakang,naik atas..turun bawah..
tengok jam sat..
isshh..cepatnye dah pukul 1.10 ptg..
so..siap sekarang...
start enjin..
amek jiha...amek hadif..then bawak dorang gi makan tgh ari..

_INI PHOTO TIME LUNCH HARI INI_




 nasi pataya..hahah
dah xtau nak makan ape..
*jiha tiru aku makan ni..

buntal pulak makan makanan aku..huhu

(bahagia tengok mereka bahagia..)


untuk tahun 2011 nih..
1 hari jek aku bertahan masak kan untuk dorng..pastu terus aku pengsan..hekhek
so terus la aku bawak dorng menjamu selera dikedai2 berdekatan..
pastu balik la umah...time tu dalam kol 2.30-3.00 ptg larh..
pastu br leh rehat sikit..
xpun layan adik2 aku sepah kan umah...
time2 nak dekat kol 5.30 ptg lak adik aku yg buntal tu mesti jerit...
''KAKAK...!!!! AYAH DAH NAK BALIK...CEPAT LAH KEMAS....!!!'''
time nih memang haru biru umah kiteorang buat..memang kalo dok umah kayu..roboh dah kiteorang koje kan..hikhikhik

ok...ayah pun balik...
kiteorang pun sambut lah ayah macam VVIP..biasa jiha la tukang buat air untuk minum petang..and ayah akan bawak balik makanan..pape je la..pisang goreng ke,kopok lekor ke..cucur udang ang so on lah..

tenenet...tenenet..tenenet..
alarm pukul 6.15ptg..mak
masa untuk amek mak...
gedebak...gedebik..gedebuk..
dalam 7 lebih..sampai lah rumah..
malam adalh satu2 nye masa yang kiteorang ade untuk bersama family..
by dinner with them..

nampak macam biasa jek kan..
tapi aku terlalu berasakan terkejar-kejar dengan masa..
ada hikmah sume nye begini..
aku belajar menyangi masa..
aku lebih alert dgn dunia..

ni jadual rutin buat masa nih secara kasar
6.00-bangun tidur
6.40-hantar adik pergi sekolah
7.15-jogging n hantar baju hadif kat taska
8.30-beli makanan/ masak dgn mak
11.00-hantar mak g keje
12.00-sampai umah
1.10-amek jiha
1.40-amek hadif (isnin n rabu)
2.00-pergi makan
3.00-amek hadif (selasa n khamis)
6.15-amek mak..

baru aku tahu betapa penatnye parent aku menjaga kiteorang adik bradik..
makin maju dunia..makin penat rasenye..
sebb sumenye bergerak laju..

lagi satu..entry ini ditulis untuk memberitahu secara detail kat kengkawan aku..
kenapa aku selalu menolak secara aman kalau korang ajak aku kuar...
sorry...sorry...sorry sangat2 yg teramat sorry..
bukan x nak..tapi masa sungguh x mengizinkan..
sorry terutama kat
NOOR HANANIE
AZRA IFFAH
MUNIRAH
NADHIRAH
RAZIMAH
ILYANI
ADIBAH
and sesape yg x disebut lah..


lagi satu..x cerita bukan x wujud..actually kiteorang ade 4 bradik..
ni lagi sorang abang aku yg hensem..

name HASIF

*.SUDAH  DIMILIKI  OKAY.*






 okay...
lagi satu story...tadi sempat aku beli ini


 nampak x?
ala..nampak la...
yang kat kepala tu lah..jeng..jeng..
benda tu untuk org yg x bertudung sebenarnye..
tapi tadi men belek2 dgn jiha..
cam terlawa lak pkai kat tudung..
aku pun terpikat lagi tertawan..lalu membeli la 1..
cantiqkan..kan..kan..





untuk awk sume hnya ALLAH yg tahu betapa saya sayang awk bertiga okayy


sentuhan nurani :
''berani adalah sifat kemuliaan kerana berada ditengah-tengah antara sifat pengecut dan membabi buta. pemurah itu juga suatu kemuliaan kerana berada antara sifat bakhil dan boros''
-Imam Ghazali

p/s: sayangilah orang dikeliling korang semasa masih lagi berkesempatan..
nite all...c in the next entry wokehh

No comments:

Post a Comment