FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110101

goodbye 2010..welcome 2011

assalammualaikum..
lambat x...belum lagi kan..
so sebelum jadi makin terlambat meh la..nak wish
HAPPY NEW YEAR
kat sume orang yang baca entry ni..
terima kasih daun keladi ye sume...

anyway..tahun baru..azam baru..kasut baru.heheh.sume la baru..



tapi sebelum tu nak cerita sikit pasal budak-budak naik sekolah..
tibe-tibe aku berminat nak bagi sikit advices kat adik aku yg paling kecik tapi beso tuh..

nasihat untuk adikku yang bucuk-bucuk dan disayangi lagi terchenta..
HADIF NENEMOK


hadif...
hari isnin dah sekolah taw..
so tido awal k..jgn nak layan fesbuq jek.
.*budak2 sekarang nih..(sambil geleng2 kepala)
lagi..segala macam jenis game perlu di simpan ye budak baik..
nak buat apa-apa jangan lupa baca doa taw terutama nak makan,masuk toilet and tidur..
mandi tutup pintu and knock the door properly ya hadif..*suara ala-ala mak muhd adif dalam dunia baru
pasni kena belajar tidur sendiri ye budak jgn nak tido dgn mak jek..sebab awk tu da besar and ..tak lama lagi akak nak smbung belajar..so xde org nak teman...uwuwuwuw..T_T
lagi ape ek..haaa..jangan merengek jek..nyampah taw..hehe
belajar rajin-rajin..
jgn tinggal solat ye..muahh..muahhh
so,in 2011 hadif dah darjah 5..
jadi budak baik ye mok..

ahah..patut nye entry ni bertajuk nasihat untuk nenemok..

actually ade yang bertanya..
nape aku punye gambo,mesti pakai baju warna merah..xpun itam..xpun putih..
alahai...lemah nye nak jawab..sebab aku obses la sngat2 dengan warna merah putihitam ..
aku punye gile ah kan sampai 1 almari..upppsss..senang cite 1 bilik warna merah putih..
other stuff yang selain berwaena merah or white or black..they can not in my room okay...


tazkirah:
 "amal yang paling utama adalah solat pada awal waktunya"
-riwayat abu dawud,tirmidzi dan haakim.

info kesihatan:
oren yg menjadi buah kegemaran ramai merupakan punca vitamin C utama yg menyumbang kepada kesihatan kita. sebiji buah oren mengandungi lebih drpd 170 jenis fitokimia dan 70mg vitaminC.satu kajian yg dijalankan telah menunjukkan buah sitrus ini mampu mengurangkan risiko menghidapi kanser mulut dan kanser perut sebnyk 50%. selain itu,pengambilan 2 atau 4 biji oren sehari boleh menjauhkan kite drpd demam selsema,menyediakan badan kita dengan kolestrol yg lebih rendah,serta mencegah dan melarutkan batu buah pinggang..


p/s: al-fatihah buat pelakon drama faizal yusuf yg telah menghadap ilahi akibat serang jantung..

No comments:

Post a Comment