FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110221

bukan kebetulan tapi dah ditentukan..

haiyaaak..!
it hi actually..
hari ini blog ini ditulis khas buat seseorang..
bukan sesiapa pon..kawan lama yg dah lama tak jumpe..!
nama dia SABRINA..!
OMG...ya ALLAH...tuhan jek yg tau macam mana aku rindu gile kat dia..
sorry sngt sebab aku lambat update blog untuk ko..ko awal2 dah update blog nak bagitau satu dunia yg ko jumpe aku..klik gambar kalau nak bace.


sabrina ni kawan aku mase darjah 6..kenal dia masa darjah 5..
tapi betul2 jadi kawan baik erat tersimpul rapi dan tak kan reput mase darjah 6..hehe
since kiteorang masuk sekolah menengah..aku langsung tak dpt contack dia..
dia sekolah kat SETA(sek. engku tun aminah) aku lak kt SMKBBU(smk bandar baru uda)
yeah..! hp aku hilang mase form 1 time kawad kaki dulu..
then aku terus pindah rumah ke uda utama..terus la lost contact..
bukan setakat lost contact kt dunia realiti..
tapi kat alam siber pon sama..!
dulu ade myspace dia..pastu dia delete kot..!
ntah la..tau2 jek lesap..lagi lak time tu aku xla addicted sngt nak online memanjang..2 bln sekali kot..hekhek
email dia..? lagi aku xde..
ok.then...hari2 mendatang aku hidup tanpa dia..sadis...!

sampai la 1722011 ari tuh..aku gi dinner dgn family kat restaurant REMAJA..
time aku lepas order chicken fried aku ckp dgn waiter nak pilih bahagian ayam..so,waiter tu pon soh la ku gi ke kaunter ayam goreng tuh...on the way aku nak gi kaunter tu..aku nampak sorng perempuan tgh dukung sorang budak kecik yg dalam pic nih(anak sedara dia)..

weyh..muke anak sedara dia ni sekali imbas macam MIA kan..kan..kan..
yang berlakon cerita ADAMAYA tu...hehe





dia adalah seseorang yg aku rindu gile2 amat2 sangt rindu...!
*ayat dibawah sila baca dengan nada jerit yg teruja ok..baru ade feel..!*
OMG ya ALLAH...here she is...SABRINA.....!!!!
korang tau tak..tu jodoh aku untuk dipertemukan dengan dia lepas 5 tahun terpisah...
dia dah tak se-slim dulu..tinggi still same..makin lawa..kite same2 bukan budak hingusan lagi ok..!
ishh...rindu gile ko tau tak..yg penting dia memang tak berubah..!! kecoh gile..habis orang keliling pandang pon kiteorg wat danggg jek..hahah
siap pelok2 cium2 lagi..! serius..aku suke kawan dengan dia..and rindu dia banget..!
..sebab aku tau dia xkan lupa aku macam yg dia janji dulu..and dia x macam beberape membe aku(x ditujukan pd sesape) yg lain..kalau jumpe..tegur malu2 macam baru kenal..adeh..!

kebetulan malam tu aku gi retaurant..
kebetulan lak malam tu aku nk makan ayam goreng pas tu leh lak aku nak pilih bahagian yg aku nak...
kebetulan lak ko gi beli makanan kat c2..
dan kebetulan..bla..bla..bla..
orait...dalam dunia nih tak mungkin ada kebetulan..tapi semua dah ditentukan..
*ingat ayat ini ye*

NADZIRAH <------>SABRINA
kami sekarang sama ada blog
kalau nak link ke blog dia sila klik gambar bawah ni

mase darjah 6 aku dok berdua seblah2 dgn dia..kat bahagian belakang sekali...! 
sebab aku dan dia yg paling tinggi sekali...!
pastu kami lah yg paling bising sekali...!
aku ingat lagi dia pernah cakap..
''nadz,aku tak bleh la dok sebelah ko..aku sorang jek macam dah 26 org becakap..dengan ko lak + lagi 20..bising ko tau tak..!''
yeah..kami sangat sedar diri..haha
aku dan dia banyak sangat perbezaan..tapi saling melenkapi..adeh..! geli aku nk tulis..!

 aku panggil dia SAB<> dia panggil aku NAD
mase jumpe ari tu..aku macam pelik dia pggil aku NAD..sebab sejak aku pindah perling..org keliling aku sume panggil aku ziy @ ziyra..hehe
dah lame org x sahut aku dengan panggilan NAD..!

aku pandai math<>dia pandai BI
tengok je la blog dia..9o% english..hehe
last UPSR math aku A and b.i aku B..dia dapat terbalik dr aku
dulu aku ajar dia math..pastu dia gelakkan aku bile aku try cakap BI
dogol ko..!hehe sekarang aku dah terror la ngek..
i'll show it..but later..hekhek
aku agak kolot<>dia agak advance
aku dulu tak kenal sngt ntah hape lagu barat..lagu timur pon aku tau nasyid jek..eceeh..!
dia la yg ajar aku bace magazine omputih..
ko ni memang bagi aku ajaran sesat tol..!

aku satu brand pon tak tau<>dia gile branded
dulu dia slalu tukar2 beg mcm2 brand..tapi aku brand cap ayam yg ayah aku belikan..
serius..aku mmg xkenal hape brand pon melainkan beras cap rambutan..!
dia yg knl kan aku dgn all star la,kedai pop kaki la,wildchannel la,body glove la..ntah pape lagi la..
serius..dulu aku tak tau pon benda2 ni sume..

aku pakai tudung<>dia free hair
 yup..keje aku dulu gelakkan dia sebab tak bape pro pakai tudung..haha
tapi pic bawah ni both pic dia

aku mendengar<>dia membebel
satu kelas tau dia suke bebel kat haku
*macam nerd jek aku kan*

aku gelap<>dia cerah
sekarang aku dah cerah k..sebab jd jeruk kat umah

so far,,aku rase cukup la aku cite pasal aku dan dia..xkan sume aku nak story..biaq la jd kisah aku dah dia..ahaks..*kalau geli bace ayat aku..juz leave this page ok..
to SAB: sorry kalau aku pernah wat salah kat ko..serius..susah gile nak jejak ko semula..bersyukur jumpe gak akhirnye..sayang gile kat ko..!
sorry eh aku amek pic ko senyap2..pastu memandai paste watermark gune link aku..bukan pe..aku taknak org copy hasil aku..macam aku selalu copy hasil org....hehe
anyway.thankz a lot sebab pernah jadi kawan baik aku..! aku takkan lupe sume kenangan kat secret recipe dgn arwah baba ko..kenangan golek2 kat katil bilik ko..pastu ko ajak aku gelakkan atok ko yg tgh men game..hehe..paling best time hari2 kite kutuk si boyot ketua pengawas tu..haha..rindu gile sume nye..
*i wish i can get my time back* aku nak ulang sumenye..hehe..ok..i    SABRINA..!

p/s: sayangi lah maka korang akan disayangi..! 
gudnite..sorry dah la lambat wat entry nih..pastu publish pon lambat..sengal..!

No comments:

Post a Comment