FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110524

lost in experience (part1)

Halooo…

Sebelum aku mengomel panjang lebau….!
Aku nk ucapkan congrate laa kat kengkawan yang Berjaya sambung blaja kt matrix or ipta@ipts..!
Tahniah taw korang..
Mcm2 gambar kenangan yg family korang tag kat fb korang talk about rindu2 kat korang….sngt bahagia!!

Let’s say…!
Aku nak cite sikit laa pasal zaman sekolah yang dah lame aku tinggalkan..heee..
It about my last school..
Definitely “SMK SERI PERLING
Ok,aku jadi student kat SMKSP ni since aku form4..before that aku bersekolah di
 SMK BANDAR BARU UDA…!

Sejujurnya..aku sangat2 sayang yang teramat dengan dunia aku di SMKBBU…mayb sbb dah 3 tahun aku stay dengan dorang..yolah,since form1-3 xpernah tuko kelas..streaming kls pon xde..sbb aku kelas KAA(kelas aliran agama) which is ada subjek bahse arab laa..hehehe*sigh*

Seriously,aku syg gilos kat dgn kwn2 kat kelas nih..sebb kelas kiteorng 1-1nye kls yang dari form1-3 waktu pagi..kelas form1-3 yang lain sume waktu petang..!
So.every single period dari bunyi loceng pagi-loceng rehat-loceng balik..mmg apa2 sume buat sama2 dgn budak2 satu kelas..mcm boring jek kan..balik2 tgk muka u all..hohoho
But,disebabkan tu laa aku jadi xsuka time parent aku soh pindah ke SMKSP…!
Dan yang jadikan kiteorang senang nk get along on each other,sebab ada certain dari budak kelas aku ni,yang mmg aku kenal dari sekolah rendah..!

Ok Then masa form4,parent aku soh pindah ke SMKSP..
Sebab,mak aku dipindahkan ke SMK TAMAN SELESA JAYA..!
Sebelum ni mak aku ngajar kat SMKBBU..so,pergi and balik sekolah sama2 dgn mak laa.
Bile mak aku kena pindah..susah sikitla bab pengangkutan..then haruslah aku berpindah ke perling which is dekat sikit dgn umah..!

Mula-mula aku steady jek..sebab ni bukan laa kali pertama aku pindah sekolah..

Kira SMKSP ni sekolah aku yang ke-8 la dlm idop..hebat tak aku…heee*sigh*
Tapi..pas aku wat survey pasal sekolah nih..
aalloooorhh…terus aku rase xnk pindah..maybe sbb environment sekolah yang aku x bape nk minat..!
but at the end..lepas seminggu aku dok kelas 4ST2 (4 sains tulen 2) kat SMKBBU time form4..pastu terus aku pindah gak laa ke SMKSP..
for the first,it was ok actually…aku masuk kelas 4science2..after a week aku pindah ke kelas 4science3 sebab aku nak amik subjek tambahan ICT…!



Time first masuk kelas tu…gilos ah..seramai-ramai girl yang ada,perempuan melayu 5 orang jek..hadoyai..!!
Pastu nak banding dgn aku..dorang sume mmg muka penuh dgn ulat buku laa kira..kan..kan..kan....hohoho
aku nih dah la grago sikit bab2 blaja..ngee~
bab2 ponteng kelas mmg aku laa kan..huiishh ganaih..!
Pastu..kelas kat SMKSP lak x dpt nak tampung pelajar2 yang terlalu ber-double-double ramainya..so,got a few kelas yang floating laa time tu..pindah randah cam org nomad..!
But then klas kelas aku ditempatkan di bilik APD (AlatPandangDengar)..
Sejujurnya,memang x selesa laa.sebab kelas kecik n panaih…! Hee*sigh*


sume org soh bersyukur coz at least ada la juga kelas..hehehe
*Yeah,,aku mmg x bersyukur..hohooho..so worst...!
Choi..! bukan aku yg ckp camtu..aku juz wakil kan dari budak2 kelas jek..hehehe
aku kalau cakap pun dalam hati jek..ngeh..ngeh..
Dah la..time tu darah muda aku ngah mengalir megah dalam badan,which means baran laa..
Pastu kena pakse pindah sekolah lak tu..pastu kat sekolah tu jd cam gitu lak..hadoi…!!
Memang aku dok sumpah2 laa…tapi,dalam hati jek..hekhekhek *sigh*
Dalam hati dok banding2 kan SMKBBU vs. SMKSP
memang SMKBBU laa yang menang..


tapi kalau u all nak tau laa kan..kat SMKSP ni laa aku dpt pengajaran terbaik dalam hidup..
yup,pengajaran yang aku tak kan lupa sampai bila2 pun..
nak tau tak apa???
Kalau nak tau tunggu la aku buat ‘part2’ pny episode k..
next week kot baru aku buat..!
Sabo je laa..hehehe


ziyra uuppsss:
bnyak lak perkataan ''pastu yg aku gune dlm statement diatas..huiii..
wotttt....budak2 perling..hang jgn dok bom umah aku pas bace blog aku nih..heheh*sigh*

No comments:

Post a Comment