FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20120109

mereka SEMUA kawan SAYA...!!!

haiiiiiiiiiiyaaaaaakkkkk semua...
wah..habok 5 inci ber-double-double kat blog nih..
lama dah blog ni kene tinggal...
sian ko blog,dapat tuan cam haku nih..wwuuahhahahaha..kejam yg amat..!

ok asek wat keja yg x siap2..berjalan merata tempat..banyak dah aku saksikan..!
yg paling2 xbleh lupa..sume tu buat aku rindu-rinduan dgn sume kawan2 aku..
exspescially kawan2 time sekolah..ohh! rindu zaman muda- mudi ku...!

kalau korang nk tau la kan..
seumur hidup aku..aku pernah menjejakkan kaki di 9 buah sekolah termasuk sekolah tadika laa..!
suka la ko dok men pindah2 sekolah..!
*ye sy sukee...!
umah lak dah 5 kali pindah..hussh semangat..penat doe dok pindah randah nih..
dah macam orang nomad lak haku nih..

ok cerita pasal sekolah nih..
aku pernah bersekolah yg keseluruhannya 100% budak melayu..
pernah gak mase tu aku bersekolah yg memangg fully 100% org islam jek..sebab tu sekolah agama@..nge~
xla..time tu darjah 3..aku sek kat sekolah ISLAM AT-TAHFIZ
then aku pernah gak bersekolah disekolah yg majoriti dipelopori kaum non-malay.. was like my last school..
SMK seri PERLING...!

***jap..jap..nak rewind balik segala memori bahagia bersama kengkawan..!
***jap..jap...nk berangan lak..!
***sy rindu mereka sangat-sangat yang teramat..!
meh jom tgk gambar-gambar aku bersama mereka..!


ini certain dr kawan2 aku..!
korang..sape kata berlain agama@ bangsa susah nk get along???
aku sangat menolak perkara ini sangat..sebab semua ni depends pada diri seseorang..
buktinya..aku sangat-sangat baik dengan kawan yg bukan non-muslim @ non-malay..
serius baik gile...!

study..! lepak..! gossip..! finghting and so on...
and form 5 such a owesome year..i thing sume org pun cam tu kan..
sebab form 5 tu kite sume jadi abg long n kak yong kat sekolah..*sight*

then i actually talk about friendship which is have no limit..
as a human,kite yg mencipta limit untuk siapa dan dgn siapa kite berkawan..!
bagi aku.. sume org kawan aku..
xkire laa dr fb or apek jual ikan pun bantai laa klu ko nak jd kawan aku pon..
aku time jek..ngeh..ngeh..ngeh..
but my limit is, batas pergaulan kite.. as long nothing got wrong.. it ok..!

masa sekolah dulu..
 my both bff non-muslim..

this 1,nama dia gayetri kassmini..! dia ni indian girl yg cantik..seriously..! kalau korang rasa aku ni tggi.(167cm)...dia lg tggi dr aku taw..she so slim and her body shape like model.. sape kata we all x penah gaduh.. selalu beb..hehehe pernah gaduh teruk gile kot..but finally the conflict settle down..! mummy dia baik sngt2...n mummy dia kalau u all tgk mmg mcm org muda..*sigh dulu kiteorg tuition 

same..parent dia akan amek aku then we go 2gether..

dia baik sngt bile bab pelajaran..sume dia kongsi..lagi2 klau soalan bocor..wahkahkah..
pastu dia yg slalu ajar n betul kan my broken english...thank a lot gayetri..i appreciate it..!!!
she's taken oredy..lol..


ni pulak nama dia Jessica Lee Phei Chen..!
dia pun cantik..! parent dia best..sporting sngt2.!
then.. disebabkan jess ni seorang yg sngt2 peramah n jujur yg amat dia ada ramai kawan yg syg kt dia..
jess ni pun baik n pandai..! pmr dia straight a's n spm x silap dia miss 1 A..eerrk,tapi,aku bukan laa demand nak carik kwn yg pandai2 jek..hehehe!
dia pun slalu bg aku tiru time exam taw..
jahat kan aku..slalu kiteorg bertiga mmg duduk dekat2 time exam sbb nak meniru jek taw..adeh.. teruk kot prangai..
tapi aku rindu gile sume saat tu..
adik2 yg still sekolah jgn laa korg ikot prangai kiteorng ni eh..!
this is all about us..
now jess study kat UTM,gayetri lak kt Multimedia Univercity n me in Unikl..
kalau korang nak jau..jess n gayetri nih..2-2 ade cita2 yg sama..dorang nak jd pilot..!
semoga berjaya ea korang..nti da jd pilot bawak laa aku terbang sekali..
lama dah x jumpa dorang..!
masa tu plan nak g holiday dgn jess ke KL semggu..but plan pny plan.last2 x jd..
then masa tu pun plan nak hangout dgn gayetri x jd sbb masa tu tetibe lak parent aku ade hal..
hope thn 2012 nih dpt laa jumpe korang semula..sebab masing2 bz..cuti sem pun timing dah x sama.. 

orait..ni pun antara 2 orang non malay yg aku rapat..
yg baju merah tu leena..n putih biru tu subathra..
leena ni seorang yg kemas n pendiam..but subahtra nih bising sngt..pastu suke ketawa kuat2..*sigh*
mak subathra ni baik sngt dgn aku..siap mak dia bg no fon kat aku..suh report klau anak dia wat prangai..hehe
see gmbar kat bawah ni time dalam dewan ada sambutan hari guru..
apsal tetibe aku ghase macam aku sorg jek melayu..wahkahkah

ni pulak gambar aku hangout dgn dorang tgk wayang..
actually ramai yg g..x silap 12 org..
mmg hangout 1 malaysia beb..hehe
ade 4 org jek malay..the rest chinese,indian n singh
yg best nye time ni kan..kiteorng sume bkn dr sekolah yg sama..
dorg mmg sporting..








kalau terror carik laa mn aku..!
hehe..time ni dlm lift..

 ok ni chinese girl kelas aku masa form 5..
time ni kiteorang g karok 3 jam smpai ilang suara..hehe


ok..aku rasa macam dah overdose lak aku membebel dlm entry nih..
al-maklum laa dah lama x update..!
sekali update..hamek kauu...!!!!
actually..apa yg aku nak sampai kan..
berkawan laa selagi mampu..xkira laa siapa dia n ape jenis org sekali pun..
macam aku,kalau aku dgr pasal kawan aku tu jahat or ade cerita buruk pasal dia..
aku akan siasat dulu..
klau betul dia jahat..aku waspada supaya aku tak terkena..but..kawan still kawan..
even dgn musuh pun aku berkawan..tp aku berhati2..supaya x terjebak dgn hal yg bukan2..

to all my friends..:
thanks sngt2 sebab jadi kawan aku..
tak kire laa kawan dr mn pun korang..*sebab dah 9 sekolah aku pindah.*hehe
kalau korang tesempak dgn aku..then ingt aku..korang tegur jek..aku xkan sombong..!
klau aku lupa pun..aku akn cuba ingt kat korang..xde nye aku nak buat2 x kenal..!
dan untuk 2ribu+ kawan2 aku yg ade kat fb tu..klu nmpak aku korng knl kan jek diri..
sbb aku ni peramah laa jugak..hehe..!
 ok bye..

ziyra ppsstt:
kalau kita nak orang baik dgn kita...
kita buat baik dulu dgn org lain ye..!


No comments:

Post a Comment