FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110622

his in ward...!!!!

assalammualaikum..

ok...this guy adalah abg aku..
bukan "abg syg" tapi abang kandung yang disayangi yerrr...

now ni..dia berada di wad HOSPITAL PAKAR PUTERI,johor bahru..
coz demam denggi..
tapi condition dia belum di tahap kritikal..
so..a few day lagi dia akan balik umah..
nasib baik laarhh cepat dirawat..kalau tidak..ttteeeeeeeeeeettttt...adoi..xdpt aku bayang..!
serius..dia sorang je laa abg yang aku ade kat dunia nih..
gado2 pon...aku sayang dia beb..

his name is HASIF...!
umo dia this year 21..still menuntut kat UITM shah alam degree statistics..
adoi..bagi biodata segala bagai lak aku nih..
ok..actually,kebetulan dia tengah cuti sem,so, dia baru je abis main ragbi untuk SUKMA last week..
then 2 hari pas abis tournament..dia sakit badan then demam..
dia ingat sakit biasa2 je...so..slumber je dia drive balik JB nih..
bile sampai umah terus berselubung dengan gebar(selimut)..

then berlarutan 2 3 hari gak la..sebab kan ingat demam biasa2 jek..dia pon makan laa ubat demam yg memang ade stock kt umah nih...tapi still x ok..
so..parent aku pon bawak dia g klinik dekat2 umah ni..
but then doktor kata.. kalau depends pada simptom yg dia hadapi..memang tanda denggi..but doktor still x bleh nk proof kan..so..doktor juz bagi ubat..then said,if still not ok..he must refer 2 hospital..!

but then..esok nye..around 4pm..suddenly..abg aku ni bleh termuntah darah lak..
adik aku yang kenit dua org yg kebetulan ade kat umah..ape lagi
kecoh kaw....! dorang yg panik lebih2..segala orang dia call..hehe
parent aku terus on the dot balik umah..
then hantar abang ke PUTERI SPECIALIST HOSPITAL..
then buat check darah terus kena tahan kat ward malam tu..
sebab kan ward tu agak selesa..then abang aku pon xde la kritikal sngt..so that nite dia stay sorang laa kat wad tu..kiteorng 1 family sume dok umah..sebab keesokkannye sume sekolah n keje..

today's story...!
disebabkan siang hari parent aku busy kerja..ayah jek yang sempat singgah jumpa abg kat ward time rehat..
so..aku yg tgh free memanjang ni laa pny turn dok serabutkan wad kat hospital tu..

lepas jek amik adik aku si kenit dua org tu dari sekolah..
terus kiteorg g melawat abg kiteorng...

jiha dah naik dulu..
hadif lak...kecoh yg amat..aku rase kalau dia la yang stay kat wad..1 hospital kenal dia kot..
but serius..adik bongsu aku tu memang ramah tamah pamah sangat2...penat aku layan dia..
tapi nasib laa ada dia.lau tak..memang suram hidop kiteorng...hehehe
aku lambat naik wad abg pon sebab sesat carik dia...dia hilang g toilet mane ntah...
aku suruh  dia g toilet yg dekat..dia tak nak..dia try toilet lain lak..toilet tingkat bawah..
YA RABBI,korang bayg la kan camne aku nk carik dia..dia bukan ada tepon..
adoyai...nasib laa ko ni bongsu...! bahaha
pas da jumpe tu..selamba jek muka dia...sngt cool dan relax..
aku je yg ghase mcm nk ketuk2 jek budak nih...! hehehe

this ours...me and hadif...!


video


abaikan yg kecoh2 tu yek...

memacam abg order soh bawak...hehehe...dia cakap bosan dok wad..
dok tgk TV jek...so,,mak lak kirim dia buku utk dibaca...(^^,) amek ko...!
nasib la wad abg selesa..so,xterasa sngt laa tension..
love them..!
 see his action...!
x senonoh...
selalu rosakkan gambar aku..

time ni dalam lif..
nak balik dah..
sempat ajee...!

ok laa.get well soon..!
we love u...!

No comments:

Post a Comment