FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110731

jom pulihkan virus facebook...!

hallooo...!
assalammualaikum...
salam sejahtera...!
salam 1 Malaysia..!
selamat hari ahad dan segala macam salam laa...

ok sejak 2 menjak nih aku berminat lak nak upodate blog pasal PC...
so,take a look about this facebook failure...!

like rite now ni kan ramai yg kena attacks dgn virus  yg konon2 kawan korang tu ghajin bebenor nak tny kabo.
It is spreading via Facebook’s IM (Instant Messaging a.k.a. chatbox)
siap speaking segala bagai...pastu nak bg link pulok..!
then  it is started like this :
“Hi. How are you?”
......you replies.....
“Wanna laugh?”
.....you replies…...
“Is it you on the video? want to see?”
dan korang akan di beri link..! plez JANGAN CLICK LINK TERSEBUT....!!!

What!!! u all dah ter-klik ke????
hehe...jangan risau ye..
tapi,kalo PC @ lappy korang automatically turned off then it'll start in safe mood..
pun korang xyah laa risau2.siap nak tepuk2 dahi sambil cakap..
"alamak aku dah ter-klik"....*dialog adik nih
meh..meh..aku ada penyelesaian nye..! 
juz follow this step..!selamat mencuba...


klik kat gambar untuk tumbesaran..hehehe
1. klik kat start button

2.xyah susah nak g memane fail..juz search kt box tu perkataan "msconfig"


3.juz run it..and it'll b like this

4. then klik kat “Boot” tab.kalo korang mmg “infected”, it should be like this



5. korang untick kat "safe boot" until u see this:

6.lastly,korang klik ok..
then restart PC @ lappy korang cam biasa then its done..!
thankz and gud luck..!
ok,clik sini kalau u all nak tau macam mana nak tukar chatbox @ facebookchat yg lama
ziyra ppppsssttt:
tadi someone post something kat fesbuq aku..!
abot virus's facebook laa..!
so watch out..!

New FB virus is here!!!
First will send (hahaha you look very cute!! LOL )
after will send a picture link to u!!! Don't click in!!


No comments:

Post a Comment