FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110721

new kids !

assalammualaikum...
yeeehaaaa...! ari ni alang2 nak jumpa "hencik abg"
ikot dia g teman syahid @ caed amek permit kat wisma persekutuan kat banda..
agak la kan..permit ape eh??
hehehe

permit nak bela baby baru laa..
meh tengok apa benda yg payah beno nak jaga smpai perlu permit segala bagai..hehe


 nama dia ball..
ular sawa ni abg mush n abg caed punya ok..
aku tumpang placing jek..
kalau nak tau..ni bukan hewan first yg dorang bela..
lagi satu kawan dia nih nama dia SUGIE...!
sejenis tupai terbang or nama ikot surat branak UK dia ''sugar glider''..ehem..ehem.. 

gmbar sugie time aku pegang dia xde..
ni pon aku curik2 amek kat photo album abg syahid..!
ampun ya mas..!
gambar time aku pegang sugie ni xde lak
sebb dia agresif sngt..lompat sana sini..so,mmg x nyempat2 aku nak snap photo..!
lagi pon time nih aku dok melilit dgn ball jek..kang xpasal2 sugie kena telan lak...

sat ye..nak habaq nih..sugie ni pun kira bukan hewan yg second...
tp ade lagi sekor..sekor lagi ni kira abg long kepada ball and sugie laa..
sebab dia samapi awal..nama dia boboy..!
take a look this picture k..!
 cun tak? cun kan...
kilat kulit dia...
pic aku gomol2 boboy pon aku xde..coming soon k..hehehe
pic bawah ni di-snap time ade program kat savannah hill..
time ni dalam air-cond..so dia x active laa....dok diam  jek..cam baik jek..hehe
gud..gud boy boboy..ahakz..keep ur manner like this..


actually..sugar glider aka sugie and ball si ular sawa nih dorang beli dari mudah.my..
yg plg murah n senang nk jage tp asek ilang jek, boboy..hehe
rm8 jek..yg lain tu telan ratus2 gak la hargenye..hadooi..
3-3 nama mereka ni..aku x tau lah dr mn abg mush n caed dapat mimpi nak bg nama pelik2 camtu..
tp comel gak..hehe.aku plg suka pegang boboy si kala jengking..nape ntah..hehe
tp..mereka sume comel ok..(^^,)
rase bertuah lak ade kawan yg suka nak bela hewan2 camgini..
yela lau tak asek kucing jek..xpon arnab..paling tidak pon hamrster..common sngt kan..

naseb ade abg syahid n abg mush..
kalo tak bukan sonang nk meghase nak manje2 ngn hewan esotik nih..nge~
tapi jgn ingat dorg x bela kucing lak..kucing pon ade taw,burung pon sama...
3 ekor binatang hewan kat atas ni aku x pasti la cukup ke tak..sebab dorng ni hobby suka sngt yg aneh-aneh..!
tup..tup..esok ade jek family baru...hekhekhek

ok tu jek nak gitau..
disebabkan pic yg aku ade time pegang ball jek
so..enjoy it...!
tengok perut dia..tebal sikitkan...sebab baru pas kasi dia makan tikus..
sorry ye,bukan tikus longkang tu dorang kutip...
tapi tikus dr kedai...! sekali makan,harga macam org beli tapau..
mmg comfirm 4 hari sekali laa ko dpt makan ye ball...!




ziyra ppssttt:
he love to call me "my dear"
then i smile (^_^)^^,)


No comments:

Post a Comment