FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20110921

Rewang di kediaman siswi MITEC

Assalammmualaikum..!

“PERHATIAN KEPADA SEMUA SISWI,DIHARAP ANDA DAPAT TURUN KE ANJUNG SERI UNTUK BERSAMA-SAMA REWANG SEMPENA RUMAH TERBUKA KEDIAMAN SISWI UNIKL MITEC”

Tengok jam kat meja..kol 4.50pm..
Kebetulan lak ari selasa memang jadual kelas free waktu petang..
Nape ntah,lepas dengar bunyik announcement td,hati ni tetibe tebukak nak pi turun ke anjung seri join rewang..hehehe
*aku ni x lah rajin mana pon..!
Yup,esok ada OPEN HOUSE di KEDIAMAN SISWI..
So,aku pun rerajin kan diri buat kerja2 umah tangga..! hohoho
Dok men kupas2 bawang…gunting2 lada..blender apa2 yg patut..
*eerkk..tetibe rasa cam main pondok2 time zaman kanak2 dolu-dolu..dulukan kite selalu taw curik bawang and sayur2 dalam icebox or pokok2 bunga atok untuk main pondok2..hehe ~rindu lak tetibe
Sejak2 jd warga unikl nih.. xde nye aku dapat sentuh barang2 dapo segala…lagi2 aku duk hostel..
Memang time balik jek laa baru aku dapat buat kerja2 orang pempuan…(^^,)

Wait..!…korang tau kan “rewang” tu apa??
Kalau korang orang johor mcm aku ni..korang sepatutnya tau..hehehe
oK,rewang tu lebih kurang macam gotong-royong 1 ari sebelum apa2 majlis berlangsung laa..!
X kira laa majlis apa pun..
example macam wedding ceremony..! kan semalaman sebelum majlis perkahwinan tu berlangsung almost all family members akan masak2..hahh..,cam tu la yg dipanggil “rewang”
*eerkk..u all paham x? panjang lebau aku terangkan..
Actually aku x jumpa word yg mudah untuk explain kat u all..hehe

Take a look this pic below..!
Dah nak maghrib baru teringat nak ambik gambar…
Eh..ni bukti kami rewang taw..hehehe
This is a few of us..time ni kami jek yg tinggal… 
yang lain dah balik bilik..sebab kerja dorang dah siap..(:


























See us…!
“kelas kau jah” siap bergaya dgn pisau dasn serai segala bagai..!
Kau ada…!! Tak de kan…hehe


 Ni muka orang  rewang yg paling bahagia lagi gumbira..hoho
Fine,sy terpaksa akur bilamana,camera ni focus pada stacy..!

 Ni makcik merangkap tukang buat air paling comel kat dunia…! Hoho
Air teh jek ko bagi..syahdu ko tawwuukk…!
Woit.ko terasa x dengan ayat aku diatas???
Sila la terasa..! ayat  di atas memang ditujukan khas untuk ko..
Wahkahkahk…!
*hanya kami yg memahami..(^_^’) sight
Ok,dia  nama dia hanani..seorang yg sngt lemah-lembut-lembik..hehehe
Sorry,I tergurau kasar bila dgn u..!

 K,ni pulak stacy..
Nama panggilan jek..nama sebnor dia panjang bebenor..aku x hengat

And this is kak……..aiman yg punya k..
Dia ni cantik je tau…baik pulak tu…
see! Dia pakai selekeh2 pun tetap lawa…suka sangat tgk dia..
 Bnyak2 bahan yg aku sentuh..
2 ni jek yg aku x sentuh…sebab orang lain dah siapkan

lepas dah siap kat bawah dgn kerja2  dapo   bhagian memasak..
On the way nak naik ke bilik tu,tesempak lak dengan AJK bahagian keceriaan…
Waahh..! sy memang suka nak nyibukkan diri…(:

Yeah,aku berjaya membantu dengan jayanya..wahkahkah
Eerrk pic seblah kiri ni bukan aku taw..tp antara AJK keceriaan..
yg seblah kanan tu baru la aku..!
Nadzirah with sufiena or kak fiena..
Paling2 dia x suka aku panggil dia ‘akak’…nape ntah..! dia hengat dia muda sngt kot..ahakzz…
Pic ni besar sebno nye..tp aku dah cut bahagian yg censored..hehehe











 Bukan sampah sarap ye..tapi ni gambar sebelum kami bersihkan setelah siap menghias



Know what why sume hiasan segala bagai ni berwarna merah??
Take a look this..
 


Sebab hostel siswi @ asrama siswi @ asrama perempuan @ kediaman siswi di UniKL MITEC branch pasir gudang nih berwarna merah K…!
Warna fevret aaaiiii you tau…!
Love white and red + black so much…muah..muah..

Ok bye...


Ziyra pssst:
sy publish post ni lewat sehari..!
harap maklum..hehehe

No comments:

Post a Comment