FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20111109

ombak rindu

hyep..!
eerkk aku ni xde la peminat novel sngt..
tapi minat yg teramat sngt2...
tapi xde la spacific novel..aku bace segala jenis genre novel..
xkira la cinta ke, seram ke melayu or even english..
as long as i can read and understand it..
yup,actually i love reading..
kalau x,xde la aku dok buat blog bagai..or usha2 blog orang..(^^,)
ok..kalau dulu TV RTM2 suka buat drama adaptasi novel..
khelass kau Jah tengok RTM2..KAU ADA....!!!
now latest ade kuar filem dr adaptasi novel gak..!
"OMBAK RINDU"


paling best sebab LISA SURIHANI yg berlakon..
eerk..aku x laa minat mana pun kat dia..tapi suke jek tengok muke dia..hehe
subhannallah lisa comel sangat..! 

sape pernah bace novel nih? angkat kaki cepat..!

i've this book..!
best..!
ni trailer filem nih


dan ini sinopsis nye..
Izzah adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.
Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.
Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bagaimana pula penerimaan Mila pada Izzah? Dapatkah hariz membahagiakan Izzah dan Mila? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?


ok bye..!

ziyra pssst:
awat sejak akhir-akhir ni dok minat 
nak promote filem melayu..(^^,)

No comments:

Post a Comment