FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20120917

aku terlewat....

assalammualaikum..
p/s: kalau nak jawab..

√ = wakalaikummussalam w.b.t
x = wakalaikumsalam

kali ini I takkan mulakan ayat dengan = lambat update @ blog dah berhabuk or what so ever..
sebab nya I mmg dah makin xde masa nk layan blog nih  for even in every single weekend..
weekend ok,not a day..sebab masa santai yg ada I guna kan sebaik mungkin uuntuk berehat + tidur..
FB pun I dah jarang login..

Ouwh yup..naik sem 3 di unikl agak mencabar.. sementah I terlibat masa orientasi untuk freshie ari tu..
start kelas I mmg sibuk memanjang..
kelas + assingment + rehat + dating + beridah. + bla..bla..bla..
sibuk dengan hal2 duniawi jek..
yang paling ketara..I selalu terlewat untuk ke kelas..
ikutkan sem-sem yg lepas..I slalu jd org terawal yg tiba di kelas..
aduyai..persetankan untuk datang awal atau lambat..
zaman Universiti adalah zaman dimana..bila kita terlewat waima 1 jam sekali pun..
kita masih mampu untuk duduk di barisan yg paling hadapan..kan..kan..

ikutkan dah lama I nak suarakan tentang perkara ni..cuma br sekarang I berkesempatan..
bila I datang awal ke kelas...
I terpaksa menunggu..menanti ketibaan rakan2 yg lain..
ketahuilah sesungguhnya penantian itu suatu penyeksaan..
kenapa ya kita masih menunggu manusia yg sering terlewat dgn kelewatan yg disengajakan..????
sekali dua mungkin boleh diterima..kalau dah ari2 muka org yg sama...xsengaja ke tu??

bukan ke sepatutnya kita menghargai orang yg telah bersusah payah mendidik diri dan mendisiplin jiwa untuk sentiasa menepati waktu..
kalau yg terlambat biarlah dia berusaha mengejar syllibus sendiri..
umat hari ini terlalu banyak dibantu hinggakan terlalu manja untuk berusaha ke arah kebaikan..

I paham sngt situasi nya..terutama bila lect mulakan pembelajaran..
at the end,pengajar tu yg susah sebab nak kena repeat semula apa yg telah diajar..
benarlah sesungguhnya "manusia itu di dalam kerugian"

kita mungkin x mampu menghalang, tapi kita mampu mengubah"
yup,xmudah untuk kita menasihati seseorang...sedangkan untuk menasihati diri sendiri pun payah jek rasa..
tapi kita mampukan untuk mengubah keadaan..

ziyra pppsstt:
actually, I sedang menasihati diri I sendiri..
sebab makin hari, makin manja melayan nafsu malas nih..

hadoo..ini gamabr wajib tuan pny blog harus ado..
I dan adik bongsu yg br terlepas dr rantaian UPSR --------->




No comments:

Post a Comment