FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20130216

Rezeki itu milik Allah

Hi..
Assalammualaikum..
Lama x sentuh blog ni.. Kehidupan sekarang sngt2 bz dengan hal2 duniawi..
Tp tak semua hal2 duniawi tu lagha ye..
Cume perlu seimbangkan..in sha Allah.=)

dalam kesibukkan ni..
Ade jugak secara sengaja aku mmg x update blog bile ada kelapangan..
Tipu laa manusia x de kelapangan langsung
*firman Allah sesungguhnya manusia itu di dalam kerugian

Yup..knp ye aku x update...sebabnya..
Alhamdulillah, Allah perluas kan rezeki aku yg teramat luas..syukur sngt dgn kurniaan itu..
Rezeki seluruh ahli keluarga aku jugak..segalanya sngt2 dipermudahkan oleh-Nya..
antara nya tahun lepas sahaja keluarga mampu membeli 3bijik kereta...

WHAT...!!!! 3 bijik kereta..?
See...sesungguhnya.. Tiada yg indah dlm kehidupan harian aku..melainkan sentiasa bersama keluarga dan menghabiskan masa bersama 4org roomate merangkap sahabat baikku..

kan betul ape yg difikirkan.. Kenikmatan yg Allah beri itu kadang2 sngt2 menimbulkan riak..itu jugaklah yg menjadi punca kenapa aku x update blog ni...sbb semua yg berlaku dlm hidupku terlalu indah aku suarakan..
Alhamdulillah ya Rahman..
Alhamdulillah ya Raheem...
Alhamdulillah..

kadang2 ceritakan kebahagian dlm blog..
Mampu buat org cemburu..
Mampu timbul iri hati..
Ye,aku tak nafikan..aku pernah laluinya..
Tapi..aku sekadar cemburu gitu2 saje..dan berharap aku mampu jd seperti mereka..

Aku jugak slalu rasa yg aku ni suke sngt ckp hal2 merepek..seriusly..!
syukur..rupanya dlm merepek2 aku ni..ada jugak yg jdkan aku ni sumber inspirasi..

Hello...!!! Seriously i was like..
*kelip2 mata..then said "okay"
Sehingga dia mampu buat keputusan yg akan mempengaruhi masa depannya..
Gudluck awk..!
btw..thanks Dir.. Xsngka sy..hehe
...............................

Sy ada tips utk kita dimurahkan rezeki..
Ni mak sy yg pesan...sentiasa pesan..

1.  Sedekah ...janji Allah..kalau kita beri 1..10 pulangan nya..remember..janji Allah janji yg plg ditepati..

2.Gembira dan senang melihat org lain senang..=) Mak sy sentiasa bersyukur bila melihat orang lain bahagia.. Dia yg plg gembira..even orang tu dia x kenal pun..

3.Doakan..mak salau pesan..doakan org bahagia.. Sbb bila org keliling kita bahagia..kita pun akan dpt tempias bahagia tu..kan..kan..kan..
Ni yg slalu aku rasa... Dan ni yg slalu ayah buat..aku pernah dgr ceramah dulu..org tu kata...kalau kita doakan utk org lain...in Shaa Allah malaikat doakan kite.. Mcm contoh, kalau kite nmpak xcident..or kete rosak tepi jalan...jgn laa u all g snap gambar jek..tp doakan org tu dipermudahkan urusan.

4. Kongsi.. Mak selalu pesan kalau kite ada rezeki lebih yg boleh dikongsi...kongsikan laa ye..Alhamdulillah..aku pun memiliki sahabat yg sentiasa berkongsi susah dan senang bersama.

5.gembirakan hati org tua..ayah pesan.. Kalau kite senang kan hati org tua kite..buat hati mereka tersenyum..in Shaa Allah pahalanya seperti menunaikan kan rukun iman yg terakhir..dan segala urusan dunia dipermudahkan.

6.senyum + maaf dan memaafkan..ni pulak nasihat dr diri aku sendiri..hehe.. Marah pun senyum taw.. Dan cepat maaf kan org lain serta minta maaf kalau buat salah k.

ziyra pssttt:
Dlm pd x rajin...
Berjela2 entry aku ari ni..hoho..

Bubbye..assalammualaikum

No comments:

Post a Comment