FOR ALL VISITOR


Make a Lady Bug Note at BlingPixie.com
stat: link: Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... hide:

20130815

105. jalan-jalan raya..! legoland malaysia

assalammualaikum..!
rasanya baca tajuk pun u olls mesti dah tau apa yg i nak bebel sat gi.. *sight*

legoland dimalam hari..

oohh yeah..
tempat yang payah nak pergi..kalo dah pergi kena pergi sampai puas..
selagi pintu pagar tak tutup..
kena merayau puas kan hati..!

orait..ni 1st time aku jejak kaki ke Legoland malaysia..
excited sangat...huhu
padahal beriye aku cakap dengan kengkawan yg aku rase nak tunggu legoland siap 100% baru aku g..
yek arr..umah aku 10min jek dah smpai legoland nih..
selalu lintas aku jeling-jeling jek dr kete..hikhik
tapi dah rezeki dapat pergi awal.. redah jek laa..
alang-alang ade yg baik hati nak belanje..
gilerr nak lepaskan peluang tuh..huhuh..
alhamdulillah.. (^_^)
plan memang tersangat-sangat last min..
aku bangun tidur pagi2 tengah mamai2..then dapat msg..
" nak balik JB nak ke Legoland, jom join"
segar terus mata aku..hahaha..

Dan-dan carik mak ayah nak mintak kebenaran..
mak ayah bagi..terus siap..terus pergi



Ni hah harga tiket..huhu
harga under staff ID..sebab one of us adalah pekerja dalam Legoland..
so dia ada kad diskaun yg still tak digunakan lagi..
Padan laa beriya nak belanje..
Siap cakap lagi..kalo ade adik-adik ke tak pun nak bawak kengkawan..ajak jek sekali..
Tapi probsnye aku tau last min..memang x sempat laa nk ajak ramai2..

Aku ajak azra..tp dia xde transport..
Aku ajak adik aku jiha..
Tapi xboleh..sebab ptg dia dah nk balik u..esoknya ade final exam..
Ajak adik bongsu hadif..
Mula2 beriye siap..last2 tak nak ikot..
Foiinee... I’m going alone..
Sebab kawan aku datang dengan geng dia a.k.a family..4 kereta..
Nasib muke aku tebal..huhu..boleh tahan segan nih..hikhik..
Tapi dorang memang owesome..
Sume sporting.. (^_^)

Aku nih orang nyerr memang selalu excited..
Lagi-lagi nak ajak g jalan-jalan n bergambar..pheww...!!!
Memang syok r..
Senyap2 aku pinjam DSLR abang..terus blaa..haha

Tapi spoil kejap mood sebab masa dah sampai pintu masuk Legoland tetibe awam gelap..
Then hujan turun dengan selebat-lebatnyerr...
(T_T)
Ade laa dalam setengah jam..
Pastu seharian cuaca mendung jek..nyaman jek..x panas x ujan..
So nak shoot gambar pon best jek..kalo tak muke mesti berkerut seribu tahan panas..

see..
nampak tak lantai yg basah..
hujan stop jek..terus request nak amek gambar..hoho..


aku dah setting benonye nak pakai baju ape..
tetibe kawan aku call..
''zira, tema JDT taw"
haha..berkelip-kelip mata aku..mana nak cekau baju JDT nih..(T_T)
nampak sangat aku nih bukan rakyat JOHOR sejati..hahah
aku cakap laa xde..then kawan aku cakap..

''it ok, pakai laa pape jersi warna baju JDT''
ok ayat nih lagi buat aku terpinga-pinga..
warna JDT ape???  hahaha
see..memang xde semangat kesukanan betul laa aku nih..patut r gemok..
letak hp..terus search kat google..warna JDT..
oh..merah biru..warna bendera Johor jek pun..alahai..
tapi tgk ade jersy warna hitam pink..
tu yg aku selongkar cari shawl pink n jersi hitam..
kire ok laa..masuk laa jugak colour..hehehe


ok..enjoy the picture..
biar gambar berbicara.. :)

terjumpe budak nih masa nak cuci gmbar..
syiera..exschoolmate..

 kak nor interframe turtle..!

 zira dan zirafahnya..
siyes..i nak bulu mata tuh...
nak sangat...!

si Tanggang yg ditinggalkan bini..!hoho 
hyep..plez zira jgn jadi orang ke-3..tak baik..hikhik

si tanggang gemok..!

kakak i pun kena sumpah jadi patung cendana..

aku main mainan tu laa yg nyebabkan aku lencun abis..!



view from taming sari hohohoh


us..!
u olls memang sporting..!

mostly..i had been in USS and LEgoland..
both of them owesome place..!
Legoland permainan dia agak selamat kalau nak dibandingkan permainan di USS..!
klik sini untuk entry USS..
sebab kalao kat USS certain game dia agak extreme..
legoland cuma 2 3 jek game yg extreme..yg lain kebanyakkan nya permainan yg merehatkan minda..:)
sesuai untuk orang yg ade anak kecik..!
cume terasa sangat2 owesome bila tengok replika lego yg dibangunkan dalam pelbagai bentuk..
so..kalau melawat  Johor.. Legoland mesti masuk dalam "must-do/go-list"
selamat Hari raya..!
*mood ghaye x abis lagi nih..

ziyra pssst:
ada sesape nak belanja g jalan2 lagi roger k..
hikhikhik..

this is real..
this is me..
i'm exactly what i am supposed to be now..!

i wanna travel around the world..!

No comments:

Post a Comment